donderdag 1 september 2016

Recensie: Me before you



Het was een hele tijd geleden dat ik nog een Engels boek gelezen had. Hoog tijd om die "schade" in te halen.

Toen 'Me before you' in de cinema was wou ik dol graag zien. Door omstandigheden is dat helaas niet gelukt.

Me before you is het verhaal van Lou Clark die, door omstandigheden, een nieuwe job krijgt. In haar nieuwe job moet ze zorgen voor de gehandicapte Will Traynor. Al snel komen er echter dingen aan het licht die ze nooit had verwacht.

In dit boek kan je de ontwikkeling van Lou volgen terwijl ze langzaam maar zeker beter te weten komt wie ze is en wat ze wilt. Jojo Moyes slaagt er in om de gevoelens van zowel Lou als Will enorm geloofwaardig over te brengen. Ook de dingen waar ze over praten klinken heel logisch.

Door dit boek te lezen krijg je zeker meer respect voor mensen met een beperking. Ook de persoonlijke ontwikkeling van beide personages zorgt ervoor dat je anders naar je eigen leven kijkt.

Overal op internet stond dat dit een prachtig boek is met een verrassend einde. Over het feit dat het een prachtig boek is ben ik het helemaal eens. Met tranen in mijn ogen heb ik het boek weg gelegd. Het einde vind ik echter niet verrassend. Dat het niet verrassend is maakt niet dat het minder mooi natuurlijk.

Als je een keer wilt genieten van een romantisch verhaal dat niet loopt zoals alle cliché verhalen dan is deze absoluut een aanrader.

Het vervolg 'After you' ligt op mijn 'to-read' stapel ;)


Mededeling:
Volgende week is er geen blog post. Dit omdat ik een citytrip naar Dublin ga maken en daar echt 100% van wil genieten :)
Natuurlijk vertel ik jullie er alles over wanneer ik terug ben.

Tot snel
Sam
x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten